Akademik

Feneryolu Irmakta Eğitim

Feneryolu Irmak Anaokulu’nda Eğitim Bir Başkadır!

Bireyin yaşam boyunca sergileyeceği zihinsel-bilişsel, duygusal-sosyal becerilerin temeli erken çocukluk yıllarında başlar. Beyin gelişimi yaşamın ilk yıllarında çok hızlıdır. Öğrenme olayı da beyinde gerçekleştiğine göre, yaşamın ilk yıllarında beyni uyaran zenginleştirilmiş öğrenme ortamlarının  önemi büyüktür. Okulumuz bu ilkeye uygun olarak öğrencilerin algı ve dikkat özelliklerine  göre yapılandırılmış ortamlar sunar.

FENERYOLU IRMAK ANAOKULU’NUN  eğitim programı; kendi dilini ve kültürünü çok iyi bilen, araştıran ve sorgulayan, düşünerek inisiyatif kullanabilen, aile dışı bireylerle de rahatça iletişim kuran, sorunlarını çözmeye çabalayan, dengeli, açık görüşlü, ilkeli bireyler yetiştirmeyi hedeflemektedir. Yıl boyunca uygulanan “Değerlendirme” çalışmalarının sonuçlarına göre program bireysel farklılıklara uygun şekilde esneklik  gösterir.

FENERYOLU IRMAK ANAOKULU’NDA etkin öğrenmeyi temel alan çocuk merkezli, çağdaş eğitim modelleri, çocukların çok yönlü kişilik gelişimini amaçlayan programlar bir potada eritilerek uygulanırken, “Değerler Eğitimi”  gerek planlı çalışmalar, gerekse fırsat eğitimi çalışmalarıyla uygulanmaktadır.

Rehberlik Servisimiz

Okulumuzda rehberlik servisi hizmetleri; okul psikoloğu, öğretmen ve ebeveynlerin işbirliği ile yürütülmektedir. Rehberlik hizmetimiz “Önleyici ve Gelişimsel Rehberlik” yaklaşımlarını temel almaktadır. Gelişimsel rehberlik anlayışı doğrultusunda öğrencilerimiz, içerisinde bulunduğu gelişim döneminde sahip olması gereken kazanımlar açısından değerlendirilmektedir. Gelişimin bir bütün olduğu ilkesinden hareketle; bilişsel, dil, sosyal – duygusal, psikomotor ve özbakım alanlarında öğrencilerimizin takipleri yapılarak aileler belirli aralıklarla bilgilendirilmektedir. Desteğe ihtiyaç duyan öğrencilerimiz, okul ve ev ortamında planlanan çalışmalarla yakın takibe alınmaktadır.
Önleyici rehberlik yaklaşımı kapsamında ise; öğrencilerimizin gelecekte yaşaması muhtemel sorunlara karşı, ebeveynlerle birlikte önlemler alınmakta ve psikolojik dayanıklılıklarını arttırmaya yönelik çalışmalar yapılmaktadır.

Cumhuriyet; fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli koruyucular ister! Yeni nesli, bu özellik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir… Sizin başarınız, Cumhuriyetin başarısı olacaktır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Eğitim Dönemi

• Ara Tatil -15-19 Kasım
    Yarıyıl Tatili – 24 Ocak-04 Şubat
  • Ara Tatil – 11-15 Nisan
    Yaz Tatili – 30 Haziran-1 Eylül

Özel Irmak Feneryolu Anaokulu 08.00 – 16.15 saatleri arasında açık olup eğitim – öğretim 09.00 – 16.00 saatleri arasında yapılmaktadır.

Branş Dersleri

Branş derslerimiz sayesinde öğrencilerimizin farklı alanlardaki gelişimlerine destek oluyoruz. Öğrencilerimizin gelişimlerini eğlenceli ve sürekli hale getirmeye çalışıyoruz.

• Müzik
  • Resim
  • İngilizce
  • Cimnastik
  • Satranç
  • Yoga

Yemek Düzeni

Çocuklarımızın doğru beslenme alışkanlıkları edinmesi bizim için çok önemlidir. Onların damak tatları ve gıda güvenliklerine dikkat edilerek hazırlanan yemekler;

• Ara Öğün,
  • Öğle Yemeği,
  • İkindi Kahvaltısı olarak düzenlenmiştir.

Sağlık

Çocuklarımızın sağlığını önemsiyoruz. Onları için gerekli tüm önlemleri Sağlık Bakanlığımızın yönetmeliklerine uyarak sağlıyoruz.

Anaokuluna başlayan çocuklar, ilk kez diğer çocuklarla birlikte oldukları için, sıkça bulaşıcı hastalıklarla karşılaşabilir. Okulda herhangi bir bulaşıcı hastalığın görülmesi durumunda velilerimiz bilgilendirilmektedir. Çocuğun okulda bulunduğu süre içinde hastalanması halinde, en kısa zamanda veli ile irtibat kurulur.

Haftalık Etkinlikler

Haftalık etkinliklerimizle çocuklarımızın meraklarını taze tutuyoruz.

• OYUNCAK GÜNÜ : Pazartesi
  • KİTAP GÜNÜ : Salı